Avtor: Taja Pajmon Rak    |    Datum objave: 15.01.2018

Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper

Koper, 26. december 2017

S Pihalnim orkestrom Koper smo publiko tudi letos razveselili z Božično-novoletnim koncertom, ki je že tradicionalno 26. decembra v Areni Bonifika v Kopru. Koncert je tako za nas kot tudi za publiko vsakič nekaj nepozabnega. Ker naš dolgoletni sponzor Luka Koper letos praznuje 60 let,  smo letošnji koncert med drugim posvetili tudi njegovemu jubileju.

Vsako leto že septembra dobimo note skladb in pridno vadimo do novoletnega koncerta. Uh, že tako zgodaj? Seveda, saj se je za tak koncert  potrebno res dobro pripraviti. Če želimo ustvariti resnično dobro  vzdušje in v koncertu ob igranju še uživati, je to edini način!

Septembra torej začnemo vaditi in se konec meseca odpravimo še na intenzivne vaje v Tolmin, ki so nam tudi posebna oblika  druženja. V Koper se vrnemo spočiti, prenovljeni, polni novih spominov, poglobljenih prijateljstev in seveda novega znanja. Vaje nato potekajo po ustaljenem urniku, v decembru pa rednim dodamo še sobotne vaje.

Koncert se neustavljivo približuje in dekleta  razmišljajo tudi o okrasitvi dvorane in ustvarjanju okraskov, fantje pa se lotijo zahtevnejših opravil , kot so obešanje plakatov, priprava odra, tolkal in vsega ostalega. Starši pa pomagajo pri zbiranju sredstev in organizaciji koncerta ter, kot običajno, peki peciva za pogostitev.

Pihalni orkester Koper
Pihalni orkester Koper

Dva dni pred koncertom imamo še generalko, dvorana je že skoraj pripravljena in mi smo nared za svečani koncert. Pred koncertom imamo še tonsko vajo, nato pa se (po malici, seveda ) ) zapodimo v garderobe in se lepo uredimo, kot se spodobi za tak koncert! Tudi letos nismo ubežali bleščicam na laseh. Ko smo vsi kot iz škatlice, polni zanosa in prazničnega vzdušja, se še uglasimo ter odidemo na oder.

Vzdušje v dvorani je bilo že od samega začetka odlično, na odru smo bili sproščeni in ob igranju smo res uživali. Program je bil pester, igrali smo klasične, filmske in zabavne skladbe. Ob treh pa sta se nam pridružila še lokalna pevca  Štefica Stipančević – Steffy in Gregor Ravnik. Na koncu je bila publika navdušena. Za bučen aplavz smo jo nagradili še s koračnico Radetzkega, ob kateri so se nam pridružile še koprske mažorete. Tako smo koncert krasno zaključili.

 Taja Pajmon Rak

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171