Avtor: Daniel Leskovic    |    Datum objave: 11.04.2018

Rezultati – Najboljša zgoščenka 2016-2017

Zveza slovenskih godb skrbi tudi za redno predstavljanje in popularizacijo slovenskega godbeništva v sredstvih javnega obveščanja. Za uresničitev tega namena ZSG skrbi tudi za predstavitev programov slovenskih godb in pihalnih orkestrov (v nadaljevanju: godb) širši slovenski in tuji javnosti. Želja po še večji dostopnosti godbene ustvarjalnosti ter sočasni kvalitativni predstavitvi je vodila do ponovitve izvedbe ideje o razpisu za najboljšo zgoščenko slovenske godbe v obdobju 2016-2017. Predsedstvo ZSG je tako 13. 9. 2017 razpisalo razpis, v okviru katerega so do 31. januarja 2018 godbe, članice ZSG, lahko poslale več različnih zgoščenk, ki so jih posnele v letih 2016 in 2017.

 

Na razpis se je prijavilo 7 godb, članic ZSG, ki so poslale 7 svojih zgoščenk. Prispele zgoščenke so ocenjevali člani Strokovne komisije ZSG, v sestavi Miro Saje, Gašper Salobir, Gregor Kovačič, Boštjan Dimnik in Daniel Leskovic. Vsi člani žirije so bili dolžni v celoti preposlušati vse zgoščenke. Pri ocenjevanju pa je bil vsak žirant samostojen in neodvisen. Kriteriji ocenjevanja so bili: vsebina (zanimivost programa), kvaliteta posnetka, inovativnost, sporočilnost, vključenost izvajalcev in poslušalca, kvaliteta produkcije/mastering, vizualna podoba zgoščenke, opisni del zgoščenke in splošni umetniški vtis. Pri ocenjevanju je vsak član žirije vsakega izmed kriterijev ovrednotil s številčno oceno od 1 do 5, na koncu pa je Predsedstvo ZSG vse točke žirantov seštelo in opravilo izbor najboljše godbene zgoščenke 2016-2017. Do roka za oddajo točk žirant Boštjan Dimnik ni oddal svoje ocene, zato njegovih točk ni v skupnem seštevku.

 

 

DRUŠTVO

NASLOV ZGOŠČENKE

SKUPNA OCENA

1

Pihalni orkester Glasbene šole Grosuplje

30 let

154

2

Godba Cerknica

Še veš …

142

3

Pihalni orkester KUD Pošta Maribor

Fiesta od foha

120

4

KD Pihalni orkester Koper

S koncertnih odrov 2015-2017

118

5

Mestni pihalni orkester Škofja Loka

"Loka jo piha" 140 let

113

6

Pihalni orkester KUD Pošta Maribor

Slovenia

105

7

Godba veteranov Štajerske

Gremo na Štajersko

93

 

Izdajatelj najboljše zgoščenke 2016-2017, Pihalni orkester Glasbene šole Grosuplje bo za zgoščenko z naslovom 30 let, prejel listino za najboljšo zgoščenko ZSG in posebno nagrado v vrednosti 300 €. Nagrado v navedeni vrednosti izdajatelj zgoščenke lahko izkoristi z udeležbo v programih ali pri projektih Zveze slovenskih godb v letu 2018.

 

Predsedstvo ZSG pa je vse prejete zgoščenke predalo Radiu Slovenija, ki bo poskrbel za njihovo dodatno promocijo preko radijskih valov.

 

Daniel Leskovic, član strokovne komisije

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171