Avtor: Daniel Leskovic    |    Datum objave: 23.03.2017

Poročilo o ocenjevanju – razpis za naj zgoščenko 2014-2016

Zveza slovenskih godb skrbi tudi za redno predstavljanje in popularizacijo slovenskega godbeništva v sredstvih javnega obveščanja. Za uresničitev tega namena ZSG skrbi tudi za predstavitev programov slovenskih godb in pihalnih orkestrov (v nadaljevanju: godb) širši slovenski in tuji javnosti. Želja po še večji dostopnosti godbene ustvarjalnosti ter sočasni kvalitativni predstavitvi je vodila do ideje o razpisu za najboljšo zgoščenko slovenske godbe v obdobju 2014-2016. Predsedstvo ZSG je tako 13. 10. 2016 pripravilo razpis, v okviru katerega so do konca leta 2016 članice ZSG lahko poslale več različnih zgoščenk, ki so jih posnele v obdobju od leta 2014 do 2016.

Na razpis se je prijavilo 5 godb, ki so poslale 7 zgoščenk. Zgoščenke so ocenjevali člani Strokovne komisije ZSG Miro Saje, Gašper Salobir, Gregor Kovačič, Boštjan Dimnik in Daniel Leskovic. Vsi člani žirije so morali v celoti poslušati vse zgoščenke, pri ocenjevanju pa je bil vsak žirant samostojen in neodvisen.

Kriteriji ocenjevanja so bili: vsebina (zanimivost programa), kvaliteta posnetka, inovativnost, sporočilnost, vključenost izvajalcev in poslušalca, kvaliteta produkcije/mastering, vizualna podoba zgoščenke, opisni del zgoščenke in splošni umetniški vtis. Pri ocenjevanju je vsak član žirije vsakega izmed kriterijev ovrednotil s številčno oceno od 1 do 5, na koncu pa je Predsedstvo ZSG vse točke žirantov seštelo in opravilo izbor najboljše godbene zgoščenke 2014-2016. Boštjan Dimnik do roka za oddajo ni oddal točk, zato jih ni v skupnem seštevku.

Rezultati - Najboljša zgoščenka 2014-2016

DRUŠTVO NASLOV ZGOŠČENKE SKUPNA OCENA
Godba Cerknica Solissimo 161
KD Pihalni orkester Krka Pihalni orkester Krka 159
Godba Cerknica Srebrno zlato - Godba na čudežnem vlaku 151
Godba Cerknica Srebrno zlato - Gospodar prstanov 147
Pihalni orkester Alpina Žiri Žirokenrol 124
Godba Domžale Godba Domžale s(m)o ljudje 121
Občinski pihalni orkester Trebnje 90 let 117

 

Izdajatelj najboljše zgoščenke 2014-2016 Godba Cerknica bo za zgoščenko z naslovom Solissimo prejel listino za najboljšo zgoščenko ZSG in posebno nagrado v vrednosti 300 €. Nagrado izdajatelj zgoščenke lahko izkoristi z udeležbo v programih ali pri projektih Zveze slovenskih godb v letu 2017.

Predsedstvo ZSG pa je vse prejete zgoščenke predalo Radiu Slovenija, ki bo poskrbel za njihovo dodatno promocijo preko radijskih valov.

Daniel Leskovic, član strokovne komisije

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171