Avtor: Taja Pajmon Rak    |    Datum objave: 15.01.2018

Pihalni orkester Koper na XIX. tekmovanju Flicorno d'Oro

Riva del Garda, 9. april 2017

Težko pričakovana nedelja, 9. april, in še en uspešen projekt sta za nami.

Čeprav je bila ta nedelja za nas naporna, smo se vrnili domov veseli. Navsezgodaj zjutraj smo se zbrali pred dijaškim domom in krenili na pot – na mednarodno tekmovanje Flicorno d'oro – Zlata krilovka v italijansko Rivo del Garda.

Ko smo na avtobus zložili vse inštrumente, uniforme, note in seveda hrano, smo bili pripravljeni na odhod. Pot je bila kar dolga in utrujajoča, a kljub temu smo navdušeni opazovali gardsko "morje", ko smo se mu dovolj približali. Takoj ob prihodu nas je čakala generalka, zatem pa končno enolončnica, ki nas je ogrela in okrepčala. Nekoliko smo si odpočili, nato pa se počasi odpravili proti tekmovalni dvorani. Tam smo se preoblekli, pihnili še nekaj tonov, se dobro uglasili in že bili pripravljeni za tekmovanje. Kmalu so nas poklicali na oder. Posedli smo in počakali, da nas žirija napove ter da znak za začetek. Čeprav je šlo za tekmovanje, v ozračju ni bilo čutiti nikakršne napetosti. Skladbi, ki smo ju vadili zadnje mesece, smo odigrali presenetljivo dobro, celo bolje kot na vseh vajah doslej. Tekmovanje nam je očitno pomagalo pri zbranosti ob igranju. Ko smo odigrali, smo se veseli vrnili v garderobo, pospravili stvari in počakali na avtobus. Ker je ponedeljek dan, ko gre večina v službo ali šolo, je na rezultate počakal le naš dirigent, ostali smo se odpravili proti domu.

Pihalni orkester Koper
Pihalni orkester Koper

Med potjo nas je presenetila vesela novica. Dirigent nam je namreč sporočil, da smo med dvanajstimi orkestri  v prvi kategoriji dosegli 2. mesto in 91,88 točk, od prvega mesta pa smo bili oddaljeni za manj kot točko. Veseli smo dobrega rezultata in se zagnano podajamo novim izzivom naproti.

Taja Pajmon Rak

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171