Datum dogodka: 21.02.2016

Mestna godba Kamnik gosti Hrvatsku gradsku glasbu Vis

Mesto Vis oziroma istoimenski otok na jugu Dalmacije in Kamnik sta že vrsto let močno povezana, zlasti zaradi Mestne godbe Kamnik in klape Mali grad, ki močno sodelujeta s tamkajšnjimi kulturnimi akterji. Večkrat je tako na kamniških odrih že nastopila klapa Gusarica, čez nekaj dni pa bodo na krajši obisk Mestni godbi in naši občini prišli članice in člani Hrvatske gradske glasbe Vis ( Hrvaška mestna godba Vis).

Povezava med orkestroma je vedno močnejša, le to pa si želijo dvigniti še na višjo raven in sodelovanje razširiti na različna področja, kar dokazuje tudi lanska turneja kamniške godbe, ko sta bile na njihovem koncertu ob zaključki Viškega kulturnega poletja, prisotna vrhova obeh občin z župani na čelu in je o tem že stekla beseda. Za sodelovanje bodo v bližnji prihodnosti poskrbel tudi nekateri tamkajšnji igralci Kriket kluba Sir William Hoste, saj so pripravljeni pomagati svojim kolegom iz Kamnika, ki že ustanavljajo svoj tovrstni klub, katerega člani bodo v večini kamniški godbeniki, ob pomoči še nekaterih športnih entuziastov. Tako bodo vsi skupaj poskrbeli za nekaj novega in atraktivnega v mestu pod Grintovci.

vabilo
vabilo

V domu kulture Kamnik se bo v nedeljo, 21. februarja ob 19.uri, s koncertom predstavila godba z Visa. Svoj program bodo popestrili še z raznimi gosti s ''škoja''-otoka. Njihova več kot 70 članska odprava bo poskrbela, da boste o tem čudovitem otoku lahko marsikaj zvedeli.

Da bodo gosti, ki bodo nočili v Termah Snovik iz Kamnika odšli zadovoljni in jim bo mesto z okolico dobro predstavljeno, pa bo skrbela Mestna godba Kamnik ob pomoči Društva kamniških mažoretk Veronika. S slednjimi so na svojih turnejah vedno znali poskrbeti o dobrem glasu občine Kamnik in Slovenije, tokrat pa bodo za to poskrbeli doma. Morda kot zanimivost še to, da orkestre povezuje tudi bogata tradicija, saj so njihovi predhodniki začeli z igranjem v daljnem letu 1848, torej oboji letos beležijo po 168 let delovanja.

Boris Selko, predsednik Mestne godbe Kamnik

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171