Avtor: Kos Miro    |    Datum objave: 28.01.2019

Koncertno bogat december za Godbo ljubljanskih veteranov

Kmalu po letnem koncertu v Slovenski filharmoniji je Godba ljubljanskih veteranov (GLV) 28. novembra 2018 nastopila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na slavnostni prireditvi Zveze društev upokojencev Slovenije. V Marmornati dvorani se je zbralo preko 500 članov in predsednikov društev upokojencev iz vse Slovenije. Dogodek je pritegnil tudi nekaj politikov s premierom Šarcem na čelu.

Leto 2018 je GLV uspešno končala že štirinajsto koncertno leto s 23 nastopi in koncerti orkestra in petimi koncerti komorne sekcije kvartet klarinetov. Društveni strokovni odbor (umetniški svet) je ocenil, da je bil program dela GLV v letu 2018 izveden kvalitetno, za kar gre v precejšnji meri zasluga dirigentu Juriju Cizeju, ki ga je strokovni odbor predlagal za umetniškega vodjo-dirigenta tudi za jubilejno leto 2019.

Godba ljubljanskih veteranov
Godba ljubljanskih veteranov

»V jubilejnem letu bo še kako potrebno razumevanje in podpora soprog, da bodo njihovi možje ostali pri močeh in zdravju za muziciranje celo leto, nekateri celo v več orkestrih in folklornih skupinah«, sem nagovoril naše soproge na tradicionalnem predbožičnem srečanju.

Sredi decembra je GLV sodelovala na dobrodelnem maratonu na Radiu 1, kjer so zbirali pomoč za družine v stiski. Navsezgodaj, ob 6. uri, je godba igraje koračnico Slovenci zakorakala od Robovega vodnjaka do improviziranega studia Radia 1 pri Mestni hiši. To je bila lepa dobrodelna gesta GLV na Predstavi za vsako priložnost Lada Bizovičarja.

kvartet klarinetov GLV
kvartet klarinetov GLV

Tik pred božičnimi prazniki je GLV sodelovala z malčki pri Drugi violini na tradicionalnem okraševanju novoletnih smrekic. Malčki iz vrtca Pod Gradom so komaj čakali, da so na Starem trgu v Ljubljani pred gostilnico Druga violina že sedmič krasili smrekice. GLV jim je že z uvodno koračnico pričarala čarobno vzdušje, ki ga je nadaljevala s skoraj enournim nastopom.

Na štefanovo pa je v Plečnikovi cerkvi v Šiški že šestič nastopil kvartet klarinetov GLV s tradicionalnim božičnim koncertom.

 

Milan Pavliha

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171