Avtor: Milan Pavliha    |    Datum objave: 03.07.2017

Koncerti na Ljubljanici

V organizaciji Zveze kulturnih društev Ljubljana že sedmo leto potekajo koncerti ljubljanskih pihalnih orkestrov po Ljubljanici. Zanje je dala pobudo Godba ljubljanskih veteranov v okviru projekta Starosti prijazna Ljubljana. Koncerti po Ljubljanici so polepšali kulturni utrip mesta, so zelo zanimiv, dostopen in všečen dogodek za starejše meščane in tudi za turiste, ki velikokrat stojijo na obrežju Ljubljanice in slikajo in snemajo koncerte. Zanimivo je, da ljubljanske pobude za rečne koncerte ni sprejelo  nobeno drugo slovensko mesto (npr. po reki Krki, Dravi ...). Koncerti po Ljubljanici bodo potekali od aprila do oktobra 2017.

V torek, 27. junija 2017, je imela nadomestni  termin (ker je 7. 6. zaradi neugodnih vremenskih razmer koncert odpadel) Godba ljubljanskih veteranov. Po deževnem začetku popoldneva se je nebo razvedrilo in prijetno osvežilo. Ob 18.00 smo se pri Prulskem mostu vkrcali na barko in pričeli z enournim igranjem všečnih melodij bratov Avsenik, Lojzeta Slaka, Vinka Štrucla, Ivana Podpečana, Blagoja Ilića, Gvida Učakarja, Emila Glavnika in Primoža Kosca. Skoraj brez odmora smo igraje pluli do Zmajskega mostu in nazaj. Na obeh bregovih Ljubljanice smo bili deležni pozornosti sprehajalcev. Tokrat smo si “privoščili” tudi osvežilno pijačo iz društvene blagajne.

Ljubljana je oživela na obeh bregovih Ljubljanice, središče mesta s Kongresnim trgom pa je že bilo v prazničnem pričakovanju otvoritve 65. Ljubljana Festivala s Carla Orffa Carmino Burano.

Našo plovbo je posnela flavtistka Alja Randl, igranje na barki pa neutrudni Anton Zupanc - Toni.

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171