Avtor: Alenika Žnidaršič    |    Datum objave: 06.07.2016

Godba Cerknica na svetovni razstavi EXPO Milano 2015

Na pobudo Godbe Cerknica se je v sodelovanju z RRA Zeleni kras Primorsko-notranjska regija predstavila na svetovni razstavi Expo Milano 2015 4. in 5. julija 2015.

Godba Cerknica je k sodelovanju povabila tudi Hišo izročila, ki je predstavila nesnovno kulturno dediščino Notranjske z nastopom Urše Telič Miler o lanarstvu, projekcijo fotografij in filma z Meglico v izvedbi Ljobe Jenče ter predstavitvijo drevaka. Notranjski regijski park pa je regijo prikazal z izjemnimi fotografijami pokrajine in kraških posebnosti.

Godba Cerknica je skupaj z značilnimi cerkniškimi pustnimi maskami – coprnicama, žabo in butalko - izvedla tri nastope pred slovenskim paviljonom in dva promenadna nastopa po eni glavnih ulic Expa. Zvok koračnic, razigrane maskote in moderator Evgen Ban so pritegnili pozornost številnih obiskovalcev, kar je pri tolikšnem številu zanimivosti in dogodkov, ki jih ponuja svetovna razstava, velik uspeh. Nastope cerkniške godbe sta zelo pohvalili tudi generalna komisarka RS za Expo Jerneja Lampret in Anje Erjavec iz slovenskega paviljona.

Kompleksno zastavljen program je poskrbel za slikovito predstavitev krajev in slovenskega godbeništva, posebej ganljiva pa je bila izvedba skladbe Na golici, s katero so se cerkniški godbeniki v imenu vseh Slovencev poklonili preminulemu Slavku Avseniku.

Alenika Žnidaršič,
predsednica KD Godba Cerknica

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171