Delovanje in aktivnosti godb

Delovanje in aktivnosti godb
 

Poročila in ocene

SEMINAR ZA PREDVODNIKE 2018
Datum objave: 28.01.2019
Godbeništvo ima na Slovenskem že skoraj 350-letno tradicijo, v kateri so godbeni sestavi nastopali tako na odprtih prizoriščih kot tudi koncertnih odrih. Ob igranju na prostem je postavitev in urejenost, skratka zunanja podoba godbe, pomemben del njenega nastopa. Glavno nalogo pri tem ima predvodnik, ki vodi godbo v gibanju.
REGIJSKI GODBENI  FESTIVALI 2018
Datum objave: 28.01.2019
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pri svojem delovanju na področju prireditev sledi programski piramidi (ta zajema vse kulturno-umetniške dejavnosti). Ta izobraževalno in prireditveno sega od območne preko regijske do državne ravni. Od množičnosti (strukturirano izobraževanje, prireditve s selekcijo in založništvo) do vrhunskosti, ki stopa v korak s profesionalno kulturno sfero.
MUSICA CREATIVA 2018
Datum objave: 14.01.2019
V letu 2018 sta Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza slovenskih godb že 38. leto zapored organizirala poletni glasbeni tabor za mlade glasbenike Musica creativa, kjer smo udeležencem ponudili številna nova znanja: izobraževanje z vrhunskimi domačimi in tujimi mentorji, možnost igranja v različnih komornih sestavih ter igranje v velikem pihalnem orkestru na višji kakovostni ravni pod taktirko znanega, kvalitetnega in izobraženega slovenskega dirigenta.

Dejavnosti godbeništva

Izzivov polno godbeniško leto Godbe Slovenskih železnic
Datum objave: 28.01.2019
Godbenice in godbeniki Godbe Slovenskih železnic iz Zidanega Mosta so nadvse uspešno sklenili leto 2018. Bili so zelo dejavni, nastopili na številni prireditvah doma in v tujini ter navduševali s samostojnimi koncerti. Med drugim so se na večer zadnjega majskega dne, na Kongresnem trgu v Ljubljani pod okriljem Festivala Ljubljana, predstavili s skupnim koncertom s Policijskim orkestrom.
Koncertno bogat december za Godbo ljubljanskih veteranov
Datum objave: 28.01.2019   |   Avtor: Kos Miro
Kmalu po letnem koncertu v Slovenski filharmoniji je Godba ljubljanskih veteranov (GLV) 28. novembra 2018 nastopila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na slavnostni prireditvi Zveze društev upokojencev Slovenije. V Marmornati dvorani se je zbralo preko 500 članov in predsednikov društev upokojencev iz vse Slovenije.
Godba Cerknica, primabalerina na božično-novoletnem koncertu
Datum objave: 28.01.2019
Že tradicionalno se ljubitelji glasbe na božični večer zberemo v cerkniški športni dvorani, kjer nas Godba Cerknica popelje v praznične dni s skrbno izbranim koncertnim programom, ki v uvodu vključuje zahtevnejše skladbe, s katerimi so uspešni godbeniki že osvajali prva mesta, kot tudi skladbe, s katerimi se bodo prav gotovo izvrstno izkazali tudi letos, ko jih čaka eno izmed pomembnejših tekmovanj zadnjih let.
Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171