Dejavnosti godbeništva

Jože Hriberšek - dobitnik častnega prstana Zveze slovenskih godb za leto 2015
Datum objave: 14.03.2016
Čeprav mnogi tega ne priznavajo oziroma nočejo priznati, so prav godbe eden od največjih promotorjev svojih krajev kot tudi naše države. Papirniški pihalni orkester Vevče je dokaz, kako nekdo z obrobja velikega mesta postane uspešen in razpoznaven. V svoji 115-letni tradicij je za slovensko godbeništvo storil zares veliko, tako orkester kot tudi posamezniki, ki so v ponos tudi celotni Zvezi slovenskih godb oziroma slehernemu kulturnemu ustvarjalcu in poznavalcu.
Pogovorni večer s skladateljem in dirigentom Bartom Picqueurjem
Datum objave: 16.02.2016   |   Avtor: Daniel Leskovic
V sredo, 10. februarja, sta v prostorih knjižnice Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti potekala neformalno srečanje in pogovor z mednarodno priznanim belgijskim skladateljem in dirigentom Bartom Picqueurjem.
Mitja Dragolič – dobitnik Zlatega znaka za izjemne dosežke na področju inštrumentalne glasbe za leto 2015
Datum objave: 10.02.2016
Komisija za priznanja odličij JSKD se je odločila, da Zlati znak, ki sodi med najvišja odličja, ki jih podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, za leto 2015 prejme Mitja Dragolič. Odličje je bilo podeljeno na osrednji skladovi prireditvi 20. januarja 2016 na ljubljanskem gradu.
Aktiv veteranskih godb je zasedal v Laškem
Datum objave: 21.01.2016   |   Avtor: Milan Pavliha
V prostorih Kulturnega centra v Laškem se je 13. januarja 2016 sestal Aktiv veteranskih godb Slovenije in začrtal svoj letni program.
Pomen ljubiteljske kulture za medgeneracijsko sodelovanje in vseživljenjsko učenje
Datum objave: 11.01.2016   |   Avtor: Milan Pavliha
Ljubiteljska kultura združuje vse generacije, omogoča vseživljenjsko učenje in je vzorčen primer druženja in sodelovanja med generacijami. Sožitje generacij v kulturi je zanimiv preplet ljudi različnih starosti za doseganje kakovostnejšega življenja in skupnih ciljev. Aktivna vključitev v kulturi bogati življenje vseh generacij.
NOVITETA za na seznamu strokovnega založništva: Ervin Hartman: SLOVENSKI PREDVODNIK, tretja dopolnjena izdaja
Datum objave: 10.12.2015
Vsi godbeniki se zavedamo, da dejavnost godb sega danes od tradicionalnega izvajanja koračnic, polk in valčkov vse do koncertnih izvedb. Poleg igranja na koncertnih odrih pa morajo godbe velikokrat nastopiti tudi v gibanju. Da naloga ne bi bila pretežka, nam lahko pomaga prenovljeni in dopolnjeni priročnik "Slovenski predvodnik".
Veter nosi pesem mojo
Datum objave: 26.11.2015   |   Avtor: Milan Pavliha
Pred enajstimi leti je Ljubljana dobila nov pihalni orkester Godbo ljubljanskih veteranov, ki je najstarejši po »mladosti« svojih članov, saj šteje preko 3000 let. Godbeniki so najbolj ponosni na vsakoletne koncerte v Slovenski filharmoniji. Na sinočnjega še posebej, saj je razvnel poslušalce v parterju in na balkonu.
9. Festival veteranskih godb
Datum objave: 15.10.2015   |   Avtor: Boris Selko
Mengeš - kraj, ki bi ga na glasbenem zemljevidu lahko zagotovo zapisali s poudarjenimi velikimi črkami, je bil tokrat gostitelj že 9. festivala veteranskih godb.
Figurativni tabor 2015
Datum objave: 04.10.2015   |   Avtor: Daniel Leskovic
Godbeništvo ima na Slovenskem že skoraj 350-letno tradicijo, v kateri so godbeni sestavi nastopali tako na odprtih prizoriščih kot tudi koncertnih odrih. Ob igranju na prostem je postavitev in urejenost, skratka zunanja podoba godbe, pomemben del njenega nastopa.
Pihalni orkester Koper na tekmovanju v Veliki Britaniji
Datum objave: 08.07.2015   |   Avtor: Anja Lešek
Po dolgem pričakovanju je le prišel 26. 6. 2015, dan, ko smo se s Pihalnim orkestrom Koper odpravili v Canterbury na Nacionalni simpozij za pihalne orkestre (National Concert Band Symposium), v sklopu katerega je potekalo tudi mednarodno tekmovanje.
Stran 6 / 10
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > 
Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171