Dejavnosti godbeništva

Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper
Datum objave: 15.01.2018   |   Avtor: Taja Pajmon Rak
S Pihalnim orkestrom Koper smo publiko tudi letos razveselili z Božično-novoletnim koncertom, ki je že tradicionalno 26. decembra v Areni Bonifika v Kopru. Koncert je tako za nas kot tudi za publiko vsakič nekaj nepozabnega. Ker naš dolgoletni sponzor Luka Koper letos praznuje 60 let, smo letošnji koncert med drugim posvetili tudi njegovemu jubileju.
Pihalni orkester Koper na XIX. tekmovanju Flicorno d'Oro
Datum objave: 15.01.2018   |   Avtor: Taja Pajmon Rak
Težko pričakovana nedelja, 9. april, in še en uspešen projekt sta za nami. Čeprav je bila ta nedelja za nas naporna, smo se vrnili domov veseli. Navsezgodaj zjutraj smo se zbrali pred dijaškim domom in krenili na pot – na mednarodno tekmovanje Flicorno d'oro – Zlata krilovka v italijansko Rivo del Garda.
Aktiven Združeni slovenski veteranski orkester
Datum objave: 11.12.2017   |   Avtor: Milan Pavliha in Ervin Hartman
V januarju 2016 se je na sestanku Aktiva veteranskih godb Slovenije v Laškem porodila ideja o ustanovitvi Združenega slovenskega veteranskega orkestra.
MUSICA CREATIVA 2017
Datum objave: 11.12.2017   |   Avtor: Daniel Leskovic
Zaigrali so mladi iz več kot štiridesetih slovenskih godb.
Festival veteranskih godb v Mariboru
Datum objave: 08.12.2017   |   Avtor: Ervin Hartman
Godba veteranov Štajerske pri KUD Pošta Maribor je bila v jubilejnem letu, ko praznuje 15-letnico delovanja, gostitelj in organizator 11. Festivala veteranskih godb Slovenije. Organizacije se je lotila v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje. Veteranski festival je godba umestila v okvir 17. Festivala stare trte. Festival se je potekal 7. 10. 2017 v čudovitem vremenu na raznih lokacijah v središču Maribora in pred Hišo stare trte na Lentu.
Premierni koncert Godbe ljubljanskih veteranov v Slovenski filharmoniji
Datum objave: 08.12.2017   |   Avtor: Milan Pavliha
V Slovenski filharmoniji so 12. novembra 2017 imeli premierni koncert ljubljanski godbeni veterani Godba ljubljanskih veteranov pod taktirko Viktorja Kresnika. Skladbe slovenskih skladateljev so požlahtnile tudi svetovne uspešnice Dežela smehljaja.
Godba veteranov Štajerske praznuje
Datum objave: 08.12.2017   |   Avtor: Ervin Hartman
Godba veteranov Štajerske pri KUD Pošta Maribor je ob 15-letnici delovanja 10. 11. 2017 ob 19.30 v dvorani Union v Mariboru priredila jubilejni koncert in promovirala novo zgoščenko z naslovom GREMO NA ŠTAJERSKO. Na koncertu je sodeloval tudi Mladinski pevski zbor OŠ Bojana Ilicha z zborovodkinjo Alenko Korpar, v avli dvorane pa je obiskovalce pred začetkom koncerta pričakal THE OLDIES DIXIE BAND, ki deluje v okviru godbe.
Predstavitev knjige o delu Tomaža Habeta »Srce v glasbi, glasba v srcu«
Datum objave: 04.12.2017   |   Avtor: Miha Ulčar
Izjemni domžalski glasbeni ustvarjalec in poustvarjalec, violinist in dirigent, avtor učbenikov, glasbeni pedagog številnih uspešnih glasbenikov, mentor in glasbeni sopotnik ter vsestranski ustvarjalec, ki je od rojstva predan glasbi, prof. Tomaž Habe, je v letošnjem letu praznoval 70. obletnico. V ta namen je bilo letos na domžalskem kar nekaj prireditev posvečenih njegovemu jubileju in delu. Zveza slovenskih godb pa je letošnje leto razglasila za leto prof. Tomaža Habeta. V ta namen v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti pripravljajo izdajo knjige o delu Tomaža Habeta z naslovom »Srce v glasbi, glasba v srcu«.
Koncert generacij Tomaža Habeta
Datum objave: 02.12.2017   |   Avtor: Dr. Franc Križnar
Glede na letošnjo 70-letnico vsestranskega glasbenika Tomaža Habeta (roj. 1947) je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti oziroma njihova Zveza slovenskih godb razglasila letošnje leto kar za Leto Tomaža Habeta.
VIII. Slovenski dan v Slatini
Datum objave: 17.07.2017   |   Avtor: Tanja Trebec Benedejčič
V Slatini blizu Banja Luke v Bosni je 24. junija 2017 Društvo Slovencev Triglav organiziralo 8. Slovenski dan, na katerem smo letos že drugič sodelovali tudi člani Brkinske godbe 2000.
Stran 3 / 10
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > 
Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171