Dejavnosti godbeništva

Izzivov polno godbeniško leto Godbe Slovenskih železnic
Datum objave: 28.01.2019
Godbenice in godbeniki Godbe Slovenskih železnic iz Zidanega Mosta so nadvse uspešno sklenili leto 2018. Bili so zelo dejavni, nastopili na številni prireditvah doma in v tujini ter navduševali s samostojnimi koncerti. Med drugim so se na večer zadnjega majskega dne, na Kongresnem trgu v Ljubljani pod okriljem Festivala Ljubljana, predstavili s skupnim koncertom s Policijskim orkestrom.
Koncertno bogat december za Godbo ljubljanskih veteranov
Datum objave: 28.01.2019   |   Avtor: Kos Miro
Kmalu po letnem koncertu v Slovenski filharmoniji je Godba ljubljanskih veteranov (GLV) 28. novembra 2018 nastopila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na slavnostni prireditvi Zveze društev upokojencev Slovenije. V Marmornati dvorani se je zbralo preko 500 članov in predsednikov društev upokojencev iz vse Slovenije.
Godba Cerknica, primabalerina na božično-novoletnem koncertu
Datum objave: 28.01.2019
Že tradicionalno se ljubitelji glasbe na božični večer zberemo v cerkniški športni dvorani, kjer nas Godba Cerknica popelje v praznične dni s skrbno izbranim koncertnim programom, ki v uvodu vključuje zahtevnejše skladbe, s katerimi so uspešni godbeniki že osvajali prva mesta, kot tudi skladbe, s katerimi se bodo prav gotovo izvrstno izkazali tudi letos, ko jih čaka eno izmed pomembnejših tekmovanj zadnjih let.
Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra radeških papirničarjev
Datum objave: 14.01.2019
V torek, 25. decembra 2018, so člani Pihalnega orkestra radeških papirničarjev že tradicionalno pripravili božično-novoletni koncert. Tokrat je večer potekal v duhu legendarnih hitov, ki so tako ali drugače zaznamovali glasbeno sceno.
Gasilski pihalni orkester Loče na Češkem
Datum objave: 14.01.2019
Gasilski pihalni orkester Loče se je 7. junija 2018 po večerni vaji odpravil na pot proti Češki, kjer se je z več kot štiridesetimi člani predstavil na festivalu v mestu Kolin.
Prijetna harmonija gostoljubja tujine
Datum objave: 12.01.2019
Pihalni orkester Krka je v letu 2018 poleg domačih odrov izkusil tudi gostoljubje avstrijskega Innsbrucka in z gostovanjem v belgijskem mestu Zele še dodatno potrdil globoko prijateljstvo s skladateljem in dirigentom Bartom Picquerjem.
V znamenju flavte ...
Datum objave: 12.01.2019   |   Avtor: Lara Rojc
Pihalni orkester Vrhpolje je v prazničnem decembru ponovno izvedel tradicionalni božično-novoletni koncert, ki v dvorano Škofijske gimnazije Vipava privablja vedno več poslušalcev. Letošnja gostja Tinkara Kovač ni skoparila s pohvalami na račun mladega orkestra, ki iz leta v leto raste in se razvija pod mentorstvom dirigenta Matjaža Medena.
Božično-novoletni koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah
Datum objave: 12.01.2019   |   Avtor: Tomaž Stiplošek
Tudi letos se šmarski godbeniki niso izneverili tradiciji. Na štefanovo, 26. decembra 2018, so pripravili jubilejni, že 25. božično-novoletni koncert, s katerim so obeležili tudi dan samostojnosti in enotnosti.
170 let godbeništva v Kamniku
Datum objave: 10.12.2018
Mestna godba Kamnik je 1. grudna (decembra) 2018 uradno zaključila jubilejno leto ob 170-letnici godbe v Kamniku oziroma 120. obletnico, kar je godba dobila ime, ki ga ponosno nosi še danes.
Letni koncert Godbe ljubljanskih veteranov
Datum objave: 07.12.2018
Letošnji letni koncert Godbe ljubljanskih veteranov je bil konec novembra že po tradiciji v Slovenski filharmoniji, prvič pod taktirko novega umetniškega vodje dirigenta Jurija Cizeja.
Stran 1 / 10
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > 
Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171