Dejavnosti godbeništva

105 let zgodovine Pihalnega orkestra Logatec
Datum objave: 18.11.2018   |   Avtor: Marko Šraj
Uradno se je začelo maja 1913 z Godbo na pihala, maja letos pa logaški godbeniki zaokrožujejo že 105. obletnico delovanja, ki so jo 19. maja 2018 obeležili s koncertom v Logatcu.
Im memoriam Alojz Cehner 1932 – 2018
Datum objave: 18.11.2018   |   Avtor: Ervin Hartman
Kot ljubiteljski glasbenik na baritonu in pozavni je Alojz Cehner več desetletij aktivno deloval v Pihalnem orkestru Pošta Maribor. Razen tega je bil aktiven tudi v številnih manjših zabavnih ansamblih. Od leta 2008 je bil član Godbe veteranov Štajerske.
Koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah - Rastemo z godbo
Datum objave: 18.11.2018   |   Avtor: Tomaž Stiplošek
V nedeljo, 13. maja 2018, so člani Društva godbenikov pripravili koncert ob tednu ljubiteljske kulture, koncert pa je sovpadal tudi s tednom vseživljenjskega učenja. Oboje ponazarja delovanje godbe, ki temelji na ljubezni do glasbe, ki jo igrajo, in neprestanem nadgrajevanju svojega glasbenega znanja z bolj ali manj intenzivnimi vajami. Seveda pa igranje v godbi niso le vaje in nastopi. Predvsem gre za druženje, še posebej pa se godbeniki veselijo gostovanj po Sloveniji in v tujini.
Jubilejno leto Ervina Hartmana ob 50-letnici dirigiranja pihalnemu orkestru pošta Maribor
Datum objave: 15.01.2018   |   Avtor: dr. Urška Sancin
Mariborčan Ervin Hartman ml. je v Pihalnem orkestru Pošta Maribor igral od otroštva in leta 1967 nasledil svojega očeta Ervina Hartmana st., takrat kot najmlajši slovenski dirigent. S svojim profesionalnim odnosom, željo po preizkušanju novega, pristno ljubeznijo do glasbe in godbeništva, je Ervin Hartman v 50 letih pripeljal Pihalni orkester Pošta Maribor do izjemnih uspehov, slovensko godbeništvo pa je postalo prepoznavno in priznano tudi v mednarodnem prostoru. Ervin Hartman letos praznuje 50-letnico dirigiranja Pihalnemu orkestru Pošta Maribor, kar je svojevrsten dosežek v evropskem merilu.
Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper
Datum objave: 15.01.2018   |   Avtor: Taja Pajmon Rak
S Pihalnim orkestrom Koper smo publiko tudi letos razveselili z Božično-novoletnim koncertom, ki je že tradicionalno 26. decembra v Areni Bonifika v Kopru. Koncert je tako za nas kot tudi za publiko vsakič nekaj nepozabnega. Ker naš dolgoletni sponzor Luka Koper letos praznuje 60 let, smo letošnji koncert med drugim posvetili tudi njegovemu jubileju.
Pihalni orkester Koper na XIX. tekmovanju Flicorno d'Oro
Datum objave: 15.01.2018   |   Avtor: Taja Pajmon Rak
Težko pričakovana nedelja, 9. april, in še en uspešen projekt sta za nami. Čeprav je bila ta nedelja za nas naporna, smo se vrnili domov veseli. Navsezgodaj zjutraj smo se zbrali pred dijaškim domom in krenili na pot – na mednarodno tekmovanje Flicorno d'oro – Zlata krilovka v italijansko Rivo del Garda.
Aktiven Združeni slovenski veteranski orkester
Datum objave: 11.12.2017   |   Avtor: Milan Pavliha in Ervin Hartman
V januarju 2016 se je na sestanku Aktiva veteranskih godb Slovenije v Laškem porodila ideja o ustanovitvi Združenega slovenskega veteranskega orkestra.
MUSICA CREATIVA 2017
Datum objave: 11.12.2017   |   Avtor: Daniel Leskovic
Zaigrali so mladi iz več kot štiridesetih slovenskih godb.
Festival veteranskih godb v Mariboru
Datum objave: 08.12.2017   |   Avtor: Ervin Hartman
Godba veteranov Štajerske pri KUD Pošta Maribor je bila v jubilejnem letu, ko praznuje 15-letnico delovanja, gostitelj in organizator 11. Festivala veteranskih godb Slovenije. Organizacije se je lotila v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje. Veteranski festival je godba umestila v okvir 17. Festivala stare trte. Festival se je potekal 7. 10. 2017 v čudovitem vremenu na raznih lokacijah v središču Maribora in pred Hišo stare trte na Lentu.
Premierni koncert Godbe ljubljanskih veteranov v Slovenski filharmoniji
Datum objave: 08.12.2017   |   Avtor: Milan Pavliha
V Slovenski filharmoniji so 12. novembra 2017 imeli premierni koncert ljubljanski godbeni veterani Godba ljubljanskih veteranov pod taktirko Viktorja Kresnika. Skladbe slovenskih skladateljev so požlahtnile tudi svetovne uspešnice Dežela smehljaja.
Stran 1 / 8
 1 2 3 4 5 6 7 8 > 
Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171