Avtor: Ervin Hartman    |    Datum objave: 15.02.2013

CSC klub na Adamičevih dnevih

Od 26. do 29. oktobra 2012 je bilo v Mariboru prvo srečanje 9. septembra 2009 v Moskvi na pobudo Ervina Hartmana in Ericha Schwaba ustanovljenega srebrnega kluba CISM, ki ga sestavljajo bivši vodilni funkcionarji v mednarodni glasbeni zvezi CISM.  

Srečanje  kluba CSC v Mariboru (Foto: Ervin Hartman)
Srečanje kluba CSC v Mariboru (Foto: Ervin Hartman)

Mariborskega srečanja so se udeležili kar trije bivši predsedniki (Erich Schwab, Friedrich Weyermühler in Thomas Büchel), dva bivša podpredsednika (Gottfried Furgler in Ervin Hartman) ter člana CISM (Andrasz Friedrich in Hans Albertshofer) z ženami. V klubu so še drugi člani iz Nemčije, Nizozemske, Švice in Francije, ki pa se srečanja niso mogli udeležiti.

Srečanje je bilo posvečeno dogajanju ob sklepnih prireditvah Leta Bojana Adamiča. Spremljali so simpozij o skladatelju in otvoritvi razstav Metla za mojstra in Zven maske v Univerzitetni knjižnici Maribor. Še posebej so bili navdušeni nad gala koncertom v izvedbi Orkestra slovenske policije in Orkestra Slovenske vojske v soboto zvečer in prav tako nad koncertnimi nastopi ljubiteljskih pihalnih orkestrov v nedeljo.

Srečanje kluba CSC v Mariboru (Foto: Ervin Hartman)
Srečanje kluba CSC v Mariboru (Foto: Ervin Hartman)

V imenu udeležencev kluba CSC se je predsedniku ZSG Tonetu Urbasu zahvalil Erich Schwab, ki je med drugim zapisal: >Naše prvo klubsko srečanje, od 26-29. oktobra 2012, smo preživeli v čudovitem mestu Maribor. V imenu vseh udeležencev srečanja bi se vam rad zahvalil za toplo dobrodošlico in dokazano, velikodušno gostoljubnost. Bili smo navdušeni nad kulturnim bogastvom mesta in zlasti godbeniško sceno ... Prav tako bi se rad zahvalil slovenski godbeni zvezi za njeno aktivno vključevanje v CISM in ustvarjalno sodelovanje v evropskem glasbenem dogajanju.<


Ervin Hartman

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171