Datum objave: 14.01.2019

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra radeških papirničarjev

V torek, 25. decembra 2018, so člani Pihalnega orkestra radeških papirničarjev že tradicionalno pripravili božično-novoletni koncert. Tokrat je večer potekal v duhu legendarnih hitov, ki so tako ali drugače zaznamovali glasbeno sceno. Obiskovalci so prisluhnili tudi božičnim skladbam, ki so še zlasti pričarale praznično vzdušje. Kot solisti so nastopili člani orkestra, ki so se predstavili v petju, plesu in igranju. S saksofonom je nastopil Jure Knez in navdušil s svojim izjemnim talentom, ki ga izpopolnjuje tudi na magistrskem študiju v Münchnu. S plesom so program popestrile Radeške mažorete ter sestrici Apolonija in Viviana Germ, ki sta zaplesali v skupni točki.

slika 1
slika 1 (foto: Žiga Čamernik)

Društvo je v letu 2018 obeležilo 105. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so bili k sodelovanju povabljeni tudi bivši dirigenti. Klarinetistom se je pridružil Matic Titovšek, Tomaž Kmetič pa je pri dveh skladbah prevzel dirigentsko palico, saj je dirigentka Antonija Germ s predsednico Marjeto Lipec in članico Valentino Novak zapela ob spremljavi orkestra. Aranžma za dve skladbi je pripravil član Rok Železnik.

slika 2
slika 2 (foto: Žiga Čamernik)

Orkester predstavlja v kraju pomemben del kulturne dejavnosti, saj redno sodeluje na različnih prireditvah. Člani se zavedajo, da je za ohranjanje godbene tradicije pomembno veliko truda in pripadnosti, ki pride z leti in z graditvijo medsebojnih odnosov. Društvo je precej pomlajeno, razlika med najmlajšim in najstarejšim članom znaša kar 57 let. Vsi si ves čas prizadevajo za podmladek,  tudi letos so v svoje vrste sprejeli kar 5 novih članov, ki bodo s svojo novo energijo še dodatno motivirali ostale in skupaj z njimi nadaljevali pot glasbene tradicije v kraju in zunaj njega. Koncert bodo že drugo leto zapored ponovili v Razkrižju, v začetku januarja 2019.

 

Valentina Novak

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171