Avtor: Tomaž Stiplošek    |    Datum objave: 12.01.2019

Božično-novoletni koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah

Tudi letos se šmarski godbeniki niso izneverili tradiciji. Na štefanovo, 26. decembra 2018, so pripravili jubilejni, že 25. božično-novoletni koncert, s katerim so obeležili tudi dan samostojnosti in enotnosti.

Umetniški vodja in dirigent Borut Lorger se je odločil za zelo pester koncertni program. Poslušali smo odlomke filmske glasbe in večne melodije Queenov, Abbe, Johana Straussa in Avsenikov. Posebej velja omeniti priredbo Magnificove uspešnice Gospod težko sem ponižen izpod peresa njihovega člana Anžeta Zaveršnika. Pevsko in prav nič ponižno je Magnifica nadomestil Andraž Pepevnik, prav tako član društva. Svoj pečat pesmi in koncertu pa je dal dirigent Borut Lorger, ki je zaključil pesem s svojo priredbo besedila, v katero je vključil prav posebno novoletno voščilo prisotnim.

Božično-novoletni koncert
Božično-novoletni koncert (foto: Dejan Hribernik)

Šmarski godbeniki so s pestrim programom še enkrat več dokazali, da jim niso domače le koračnice, temveč z veseljem igrajo tudi druge žanre.

Šmarska godba s podmladkom
Šmarska godba s podmladkom (foto: Dejan Hribernik)

Na koncertu se je tudi letos predstavil podmladek domače godbe, ki šteje že 16 članov in članic v starosti od 6 do 13 let. Zaigrali so 4 skladbe in poželi bučen aplavz publike, ki je do zadnjega kotička napolnila dvorano kulturnega doma Šmarje pri Jelšah.

Nov inštrument - suzafon
Nov inštrument - suzafon (foto: Dejan Hribernik)

Koncert sta na svoj hudomušen način povezovala Maja Ratej in Aleš Novak. Predstavila sta delo godbe v zadnjem letu in njeno najnovejšo pridobitev – suzafon, ki je močno obremenil godbin proračun in je tako velik, da bo viden že od daleč. Na oder sta povabila novega župana Občine Šmarje pri Jelšah Matijo Čakša, ki se je godbenikom zahvalil za njihov prispevek v družabnem življenju občine in širjenju prepoznavnosti občine tudi zunaj domačih krajev. Vsem prisotnim je čestital ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter zaželel vse dobro v prihajajočem letu.

Predaja DVD knjižnici v hrambo
Predaja DVD knjižnici v hrambo (foto: Dejan Hribernik)

Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah je ob jubilejnem 25. božično-novoletnem koncertu uspelo zbrati posnetke skoraj vseh dosedanjih koncertov in nekaj drugih dogodkov. Odločili so se, da jih podarijo Knjižnici Šmarje pri Jelšah, kjer bodo varno shranjeni za prihodnje rodove. DVD-je je prevzel novi direktor knjižnice Marko Samec, ki se je zahvalil godbenikom za darilo in vsem prisotnim zaželel sreče in zdravja v novem letu.

 

Tomaž Stiplošek

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171