Avtor: Anja Lešek    |    Datum objave: 23.03.2017

35. božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper

Kot vsako leto, tokrat že petintridesetič zapored, smo godbeniki Pihalnega orkestra Koper izpeljali naš največji dogodek leta, in sicer božično-novoletni koncert, ki je bil na tradicionalni 26. december v koprski Areni Bonifika.

Pod vodstvom dirigenta Boruta Vatovca smo se za dveurni koncert pripravljali več mesecev in poslušalcem pripravili prav posebno praznično in kulturno vzdušje, v katerem že leta uživa večstoglavo občinstvo. Program je gladko tekel od tehnično zahtevnejših skladb na začetku, med katerimi je bila skladba Overture Allemande, ki jo bomo aprila 2017 odigrali pred žirijo na tekmovanju v Italiji, do skladbe, ki je med občinstvom požela veliko pohval,  Around the world in 80 days, ki je bila predvsem zaradi doslednosti in natančnosti dirigenta presenetljivo lepo usklajena s filmom, ki smo ga predvajali med skladbo. Sledil je drugi del koncerta, kjer se nam je predstavila primorska glasbena legenda Slavko Ivančič, ki je areno pripravil do skorajda zborovskega petja svoje pesmi Solinar in z orkestrom odpel nekaj uspešnic iz dolgoletne glasbene kariere. V zadnjem delu koncerta je sledil nekoliko bolj sproščen repertoar, kjer se je med drugim s solom predstavila naša flavtistka Urša Časar v izvrstno izvedeni skladbi Michaela Jacksona Thriller. Za svojevrstno presenečenje je poskrbel tudi povezovalec celotnega programa Iztok Novak – Easy. Predstavil je skritega gosta, sebe, in z nami odpel svojo skladbo Nekaj med nama, ki jo je za orkester priredil pozavnist Mirko Orlač. Da bi na koncu vse skupaj lepo zaokrožili, je sledil venček božičnih skladb, kjer se nam je priključila vokalna skupina Respiro, ustanovljena posebej za ta dogodek. Ne smemo pozabiti še enega nepogrešljivega člena zdaj že tretjega božično-novoletnega koncerta. To so Mažorete Koper, ki vsako leto pripravijo prijetno plesno popestritev, tokrat tudi z mladimi mažoretami, starimi od sedem do sedemnajst let.

Vsako leto se za takšnim dogodkom skriva ogromno logistike, birokracije in drugačnega organizacijskega dela, ne samo vaj. Zaradi vsega naštetega je nujno potrebno sodelovanje vseh članov in podpornikov orkestra, katerim gre prav posebna pohvala, saj so tudi tokrat delo izpeljali odlično. Hvala tudi sponzorjem za nepogrešljiva sredstva, s katerimi imamo možnost, da izpeljemo dogodek v takem obsegu.

Nazadnje pa še zahvala zvesti publiki, ki našemu delu, prizadevanju in trudu daje smisel. Glasba nas namreč osrečuje, še najlepše pri vsem tem pa je, da jo lahko podarimo poslušalcem in s tem tudi njim naredimo dan prijetnejši.

Anja Lešek

Komentarji uporabnikov

Spletna anketa:
Kdaj ste se nazadnje udeležili godbenega nastopa?
v zadnjem mesecu
pred pol leta
pred enim letom
Glasuj
Arhiv rezultatov
E-obveščanje:
Ostanite obveščeni tudi prek elektronske pošte. Izberite vrsto obvestil in vpišite svoj e-poštni naslov.
Razpisi in obvestila
Novosti na straneh
Tekmovanja
Iskanje po vsebinah:
© Slovenski godbenik, vse pravice pridržane
Izdaja: Zveza slovenskih godb, Štefanova 5, SI-1000 Ljubljana
Soizdajatelj: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Elektronska pošta: info@slovenski-godbenik.si
ISSN 2232-3171